Migren Botoks Tedavisi

Migren Botoks Tedavisi

Migren botoks tedavisi ile kişinin yaşam konforunu düşüren kronik migren tiplerinin tedavisinde kullanılması oldukça ilgi görmüştür. Botoks toksinin alın ve boyun bölgesinde enjeksiyonu yapılarak migren baş ağrısı ataklarını gidermektedir.

Migren botoks tedavisi kronik baş ağırıları giderilir.

Botoks denince ilk akla gelen estetik amaçlı kullanılmasıdır. Çünkü genelde ciltte meydana gelen kırışıklıkları azaltmada ya da yok etmede kullanılan bir yöntemdir. Dolgu ile birlikte de kullanılabilir ve ciltte oluşan yoğun kırışıklıkların bile tedavisi belli oranda yapılır. Ama son yıllarda botoksun başka işlevlerinin de olduğu ortaya çıkmış ve halk arasında da giderek bu durum yaygınlaşmaya başlamıştır. Bunlardan biride migren botoks tedavisi olarak bilinmektedir.

“Botoks yalnızca güzellik için değil bazı hastalık ve sorunların giderilmesi için de uygulanan bir yöntem hâline gelmiştir.”

Migren Tedavisinde Botoks Kullanımı

Botoksun hastalık tedavisinde de kullanıldığı uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Özellikle yaşam kalitesini etkileyen migren hastalığı tedavisinde tercih ediliyor. Çünkü migren hastaları kalabalığa fazla çıkamazlar, ışıktan yüksek oranda etkilenirler, yorgunluk ağrı için bir tetikleyici olabilir. Görüldüğü gibi sosyal yaşamı kısıtlayan bir hastalıktır. Başın belli bir tarafında yoğunlaşarak kişinin ağrılar çekmesine sebep olur. Bu süre içinde migren hastaları yalnızca odalarına çekilip ağrılarının geçmesini beklerler.

Bütün bu sorunlara migren botoks tedavisi ile çözüm bulundu. Migrene botoksun fayda sağladığı tesadüfen ortaya çıktı. Yani başka bir uygulama yapılırken migrenin tedavi edildiği fark edildi. Tedavide kullanılan botoks çeşidi botulinum C toksinidir. Bu uygulamanın ağrı yapıcı özellikte olan sinirleri etkilediği biliniyor. Yani ağrıya sebep olan bu sinirlerden salınan kimyasal maddelerdir. Botoks ile bu salınımları azaltmak mümkündür.

“Migren botoks tedavisi ile kronik baş ağrılarının büyük bir bölümünde azalma sağlanır.”

Migren Botoks Tedavisi Aşamaları Nelerdir ?

Migren botoks tedavisi bu maddenin küçük iğneler yardımıyla ağrının oluştuğu bölgelere enjekte edilmesiyle gerçekleşir. Genelde alın ve baş bölgelerine, boyun bölgesine uygulanır. İşlem sırasında acı duyulmaz. Ama küçük iğne batması ya da sivrisinek ısırığı gibi minik acılar hissedilebilir. Uygulamanın süresi ortalama 15 dakika olup belli aralıklarla tekrarlanmaktadır. Bu işlemler migren kroniklikten çıkana kadar tekrar eder. Genelde 12 hafta aralığı vardır. Çoğunluk 2 seansta sonuç almaya başlanır. Migrenin şiddetine göre bazı durumlarda 3. seansa da ihtiyaç duyulabilir.

Botoks Migren Tedavisinde Etkileri Nasıl?

Baş ağrısının migren şeklinde görülmesi üzerine botoksla migren tedavisi yaptırabilirsiniz. Ama migren sorunundan tamamen kurtulmanız mümkün olmuyor. Amaç migrenin hayat konforunuzu düşürmesine engel olmaktır. Botoks uygulaması sonucu migreniniz de ciddi azalma ve kroniklikten kurtulma durumunu fark edeceksiniz. Episodik hâle gelen migren sizi eskisi kadar etkilemeyecektir.

Yapılan uygulamalar sonucu hastaların yaşadığı sonuçlar araştırmalarla belirlenmiştir. Migren için botoks yaptıranlar, yaklaşık %47 ’sinin şikayetlerinin %50 oranında azaldığı görülmüştür. Uygulamadan sonra hastalar hemen bir etki göremiyor. Birkaç hafta sürebiliyor. Özellikle kronikleşen durumlarda haftalar alabiliyor. Durumunuza göre doktorunuzdan bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

YASAL UYARIM :  Migren Botoks Uygulama içeriğimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve kayıt tarihindeki ve/veya öncesine dayanan verilerle hazırlanmıştır. Bu yazıda sunulan bilgiler, genel bir bilgi sağlama amacı taşır ve sağlık uzmanının bireysel değerlendirmesi yerine geçmez. Sağlığınızla ilgili tüm sorularınızı, endişelerinizi, teşhis veya tedaviye yönelik ihtiyaçlarınızı ele alırken, lütfen her zaman bir doktora veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Her bireyin sağlık durumu farklıdır ve kişisel bir sağlık uzmanının doğru bir değerlendirme yapması önemlidir. Bu yazıdaki bilgiler, genel olarak kabul gören bilimsel kaynaklara dayanmaktadır. Ancak, herhangi bir sağlık sorunuyla ilgili olarak, kendi durumunuz için doğru teşhis, tedavi veya öneriler almak için bir uzmana danışmanız önemlidir. Unutmayın, internet üzerinde bulunan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve profesyonel bir tıbbi tavsiye yerine geçmez. Sağlıkla ilgili herhangi bir konuda kesin bir yönlendirme veya teşhis almak için, lütfen sağlık uzmanınıza başvurunuz. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için en güvenilir kaynak, nitelikli sağlık uzmanlarından doğru ve kişiye özgü tavsiyeler almaktır.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN