Erkeklerde Cilt Bakım Uygulaması Nasıl Yapılır?
Erkek yüz tipi hem deri bakımından hem de sakalın varlığı sebebiyle ekstra problemler yaratabiliyor. Erkek derisi kadınlara göre daha kalın ve yağlı, kolajen bir yapıya sahiptir. Hormonların farklılığı erkekte eş zamanlı olarak cildin de farklılaşmasına sebep olmaktadır. Diğer yandan sürekli traş olma gerekliliği yüzde tahriş, kıl kökünde meydana gelen sivilce, yara gibi problemler erkeklerin yüz bakımlarına daha fazla özenmesi durumunu ortaya çıkartıyor.
Dolayısıyla kadın cilt bakımı ile erkek cilt bakımı arasında da farklılıklar olmak zorunda. Farklı bir cilt tipi ve farklı problemleri olan bir bölge ile farklı şekilde mücadele edip yüz güzelleştirmenin püf noktalarını erkeklere özel bir şekilde uygulamak gerekiyor.
Erkek cilt bakım ürünleri burada devreye giriyor ve erkek cilt bakımı için özelleşen ürünler ile yüz bakımı yapılıyor. Kişinin cilt tipi, problemleri kişiden kişiye farklılık gösterse de hormon, cilt yapısı cinsiyet özelinde temel bir yaklaşımla incelenebiliyor.
Dolayısıyla kişide önce problemlerin belirlenmesi ve buna uygun bir erkek cilt bakım programı ile problemlerin giderilmesi hedeflenmelidir.
Erkeklerde Cilt Bakımı Gerektiren Durumlar Nelerdir?
Cildimiz, daha da özelleştirirsek yüzümüz sürekli dışarıyla temas halindedir. Dolayısıyla gündelik rutin içerisinde toz, güneş, nem bir çok faktör sebebiyle açıkta olması ile etkilenme payı oldukça yüksektir. Dolayısıyla günlük bakım her zaman hayat rutini içerisine alınması gereken bir kişisel bakım şeklidir.
Erkek cilt bakımı da bu noktada devreye giriyor. Kadınlar kusurlarını makyaj ve bir çok farklı teknikle örtebiliyorken erkekler bu yöntemi çok tercih etmeyerek doğal olarak ciltlerini güzelleştirmeye çalışıyorlar. Kişinin görüntüsünü, yaşını, sağlığını ve bir çok önemli şeyin ipucunu veren bir bölge yüzümüz. Dolayısıyla erkek cilt bakımı yalnızca güzel ve sağlıklı bir cilt için değil sosyolojik olarak bulunduğumuz konumunda getirisi olarak karşımıza çıkabiliyor.
Bunları baz aldığımızda da traş sonrası cilt bakımı, kuru cilt için bakım, yağlı cilt için bakım gibi erkek cilt bakımının çeşitlendiğini görüyoruz. Traş esnasında ve sonrasında oluşabilen, sivilce, yara, kıl dönmesi problemleri uzun süre yüzde çirkin bir görüntü oluşturabilmekte hatta bu problemli bölgeler güneş ile temas ettiğinde kalıcı izler yaratabilmektedirler.
Bu problemleri belirleyip yüz temizleme, peeling, nemlendirme, iz giderme gibi bir çok tedavi şekli ile erkek cilt bakımı programları belirleniyor.
Özellikle tıraş sonrası hassas olan ve açık olan cilt dışarıya oldukça açıktır ve bakım yapılmadığında bu bölgeler en fazla problemi yaratan bölgeler olacaktır. Peeling burada en etkili yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Kıl köklerinde oluşabilecek kir, toz gibi sebeplerden meydana gelen sivilce, kıl dönmesi problemleri etkili bir temizleme yöntemi olan peeling ile temizlenerek sonrasında nemlendirici ve sıkılaştırıcı krem bakımıyla dışarıdan gelebilecek etkilere karşı daha fazla kendisini koruyabilir hale gelmektedir.
Erkeklerin cildi kadınlara göre daha kalın diye problemlerinin az olması beklenemez. Aksine kalın bir cilt daha az tepki veren bir cilt, problemleri gidermesi daha zor olan bir cilt tipi demek oluyor. Sivilce, kıl dönmesi gibi problemler kalın cilt içerisinde daha derinlere inebiliyor ve uygun bakım yapılmadığında bu problemleri çözmesi daha zor oluyor.
Dolayısıyla erkek cilt bakımı dendiğinde günlük rutine dahil edilmiş ve belirli aralıklarla uzmanlar eşliğinde uygulanan temizleme, nemlendirme gibi bakımların yapılması gerekliliği kaçınılmaz oluyor.