Kolajen Nedir?
Kolajen, genç ve sağlıklı görünümlü bir cildin anahtarıdır. Cildin ana yapıtaşı olan bu değerli protein, cildin elastik, sağlıklı, dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Kolajen, vücudumuzdaki proteinlerin yaklaşık %025’lik kısmını, derimizin yaklaşık %75’lik kısmını oluşturur. Koljen lifinin yapısı üçlü polipeptit a zincirinden meydana gelir.
Kolajen Eksikliği
Yaşlanma belirtileri 30-35 yaşlarımıza geldiğimizde ortaya çıkmaya başlar. Bu yaşlardan itibaren doğal cilt matriksi olan kolajen liflerinin miktarı azalmaya başlar ve kolajen yenilenme hızı yavaşlar.Her yıl bu süreç daha belirgin hale gelir:
Sonuç olarak cilt sıklığını ve elastikiyetini kaybeder, yüzeyinde sarkmalar ve kırışıklıklar oluşur.
Sıcak Kolajen yüzün ve vücudun: sarkma, buruşma, kırışıklık ve esneklik eksikliği oluşan herhangi bir kısmına uygulanabilir. Ek olarak vücuttaki yara görünümünü iyileştirmek için kullanılır.
Sıcak Kolajen doğal kolajenin işlevselliğini geri kazandırır. Ana bileşeni, vücuttaki kolajen liflerinin tüm yapısını kopyalayan saflaştırılmış bir proteindir (üçlü sarmal). Jel, doku hasarı olan bölgelerde cilde enjekte edilerek var olan kusuru doldurur ve doğal kolajen üretimini harekete geçirir. 3-4 seans sonrasında doku hasarı tamamen kaybolur.
Alerjik reaksiyon ihtimalini ortadan kaldırmak için ürünle birlikte test numunesi birlikte sunulmaktadır.
Sıcak kolajen ciltteki yaşa bağlı değişiklikleri tedavi ederken;
Cildin yaşlanması sonucu kaybedilen kolajeni telafi etmek için uygulanır. Jel enjeksiyonu alanında, yeni kolajen lifleri oluşmaya başlar ve Sıcak Kolajen yavaş yavaş biyolojik olarak parçalanır. Vücudun kendi kolajen lifi büyümesinin sıkı bir şekilde yönlendirildiği bir matris görevi görür ve tam cilt yenilenmesine neden olur.
Sıcak Kolajenin Etkileri
. Deri elastikiyetini yeniden kazandırır.
. İnce kırışıklıkları giderir.
. Cildin yaşla beraber kaybettirdiği kolajeni ve canlılığını yeniler.
. Canlı ve parlak bir görünüm uzun süre etkili kalır, cilt tonu dengelenir.
. Skar, akne izi, yara ve çatlak izlerinin azalmasına yardımcı olur.
. Zarar görmüş dokunun hızlı iyileşmesini destekler
. Epitelyal, epidermal ve endotelyal rejenerasyonu hızlandırır
. Angiogenesis prosesini stimüle eder.
. Agresif prosedürler sonrası cilti restore eder.